Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Ανυποχώρητοι αιγοπροβατοτρόφοι και έμποροι «ΕΜΠΑΡΓΚΟ» ΣΤΟ ΑΡΝΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ!


-Οι αιγοπροβατοτρόφοι αποφασισμένοι να μη δώσουν αρνιά κάτω από 6 ευρώ το κιλό ενώ οι έμποροι δεν δίνουν πάνω από 5-5,5 ευρώ
-Δηλώσεις του προέδρου αιγοπροβατοτρόφων Ημαθίας
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι Έλληνες κτηνοτρόφοι -με καταλήψεις στα κτηνιατρεία της χώρας-, αφού η χθεσινή τους πρώτη συνάντηση με τους εμπόρους, στο παζάρι του Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης, έδειξε ότι δεν υπάρχει "σημείο επαφής" μεταξύ των δύο πλευρών στο θέμα των τιμών, όπως τόνισε ο επικεφαλής του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου και των Βορειοελλαδιτών του κλάδου, Δημήτρης Καμπούρης.
Οι έμποροι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αγοράσουν αμνοερίφια σε τιμή άνω των 5-5,5 ευρώ (περσινές τιμές), ενώ από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να μην τα διαθέσουν σε τιμή κάτω των 6 ευρώ.
Μάλιστα, οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις (αποκλεισμούς συνόρων, δρόμων και σφαγείων) σε περίπτωση που στο επόμενο παζάρι, αύριο στη Δράμα, δεν κλείσουν οι τιμές με τους εμπόρους σε ικανοποιητικό επίπεδο.
"Δεν συζητάμε για τιμές κάτω των 6 ευρώ", επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καμπούρης, τονίζοντας ότι, "χαμηλές τιμές και στην περίοδο του Πάσχα θα σημάνουν την καταστροφή των Ελλήνων κτηνοτρόφων, που ήδη βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση".
Κοινή γραμμή πλεύσης από τους κτηνοτρόφους της Ημαθίας
Ο πρόεδρος των αιγοπροβατοτρόφων Ημαθίας κ. Στ. Κύρτσιος, με δηλώσεις του στην «Η» σημειώνει ότι οι κτηνοτρόφοι της Ημαθίας συμπλέουν με τους συναδέλφους τους της βόρειας Ελλάδας, στην αταλάντευτη απόφαση να μη διαθέσουν τα ζώα τους στην πασχαλινή αγορά σε τιμές περσινές, όπως επιδιώκουν οι έμποροι, δεδομένης της τεράστιας διαφοράς στο κόστος εκτροφής των ζώων από την περσινή μέχρι τη φετινή χρονιά.
Όπως είπε, σήμερα θα γίνει κατάληψη των κτηνιατρείων με στόχο να μη δοθεί καμμία άδεια σφαγής αρνιού και κατσικιού ενώ θα ακολουθηθεί η πιο σκληρή γραμμή αν στην αυριανή συνάντηση με τους εμπόρους στη Δράμα δεν βρεθεί λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: