Τρίτη 27 Μαΐου 2008

ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ....

Διαβασα ενα αρθρο στο agronews.gr που αναφερει τιμες παραγωγου για τα κυριοτερα λαχανικα που τρωμε καθημερινα και τα πληρωνουμε ''χρυσαφι''
Διαβαζοντας κανεις τις τιμες θα καταλαβει πως στην ολη υποθεση οι μονοι που πραγματικα κερδιζουν ειναι οι επαγγελματιες πωλητες λαϊκων αγορων που υποβοηθουμενοι απο τους χονδρεμπορους δινωντας τους υπερτιμολογιμενο τιμολογιο πωλουν 300- 400 % πανω τα λαχανικα απο τις τιμες που πληρωνεται ο παραγωγος ενω ο μεγαλος χαμενος ειναι ο κοσμος και ο παραγωγος .

Τιμες απο το Δημοπρατήριο Τυμπακίου:
οι τιμές στις οποίες παρέλαβαν χθες τις πρώτης ποιότητας ντομάτες οι έμποροι κυμάνθηκαν από 10 έως 35 λεπτά, ενώ περίπου 15 τόνοι δεν πουλήθηκαν. Στα αγγούρια οι τιμές δημοπρατηρίου κυμάνθηκαν από 18 έως 35 λεπτά, στα πεπόνια πήγαν κάπως καλύτερα από 30 έως 40 λεπτά τα μικρά και από 60 έως 90 τα μεγάλα, πεσμένες ήταν οι τιμές στα κολοκυθάκια και συγκεκριμένα από 30 έως 40 λεπτά, ιδιαιτέρως χαμηλές στις μελιτζάνες από 24 έως 30 λεπτά και απογοητευτικές ήταν οι τιμές στις πράσινες πιπεριές που κυμάνθηκαν από 20 έως 40 λεπτά το κιλό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές παραγωγού είναι μειωμένες κατά 6% αφού αφαιρείται η νόμιμη προμήθεια του συνεταιρισμού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΠΟΝΟΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

αγροτης !!! είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΧΟΥΛΗ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΤΟΥ