Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

«Στη ζωή των ανθρώπων εμφανίζονται δυσκολίες»

Παρηγοριά στον άρρωστο….
Την στιγμή που οι κτηνοτρόφοι του νομού βρίσκονται σε απόγνωση από τη μείωση στις τιμές του γάλακτος


της Ειρήνης Παπαδάκη


Δίνοντας ραντεβού με τους Σερραίους αγρότες για μετά το Πάσχα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Κιλτίδης κατά την παραμονή του στην πόλη των Σερρών για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, έστειλε μήνυμα – παρηγοριά στον «άρρωστο» - προς τους Σερραίους αγρότες και κτηνοτρόφους δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «Πάντοτε στη ζωή σε κάθε ομάδα ανθρώπων εμφανίζονται δυσκολίες. Δε σημαίνει ότι χάνει την αξία και την προοπτική αυτή η ενασχόληση».


Η απάντηση των Σερραίων παραγωγών

«Πάντως δεν θα ήταν το επάγγελμα που θα ευχόμασταν για τα παιδιά μας» απαντούν στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγελαδοτρόφοι του νομού Σερρών που τον τελευταίο μήνα βρίσκονται μπροστά σε μια εξαιρετικά δύσκολη πραγματικότητα. Οι βιομηχανίες που παίρνουν το γάλα τους, η μία μετά την άλλη, ανακοινώνουν μείωση των τιμών στους παραγωγούς, την ίδια στιγμή που οι τιμές των ζωοτροφών έχουν διπλασιαστεί!

Συνάντηση με το Νομάρχη

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης κατά την επίσκεψή του στο Ν. Σερρών, είχε συνάντηση με το Νομάρχη Στέφανο Φωτιάδη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Φωτιάδης του παρέδωσε υπόμνημα, ενώ ο κ. Κιλτίδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα συμπεράσματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

«Είχαμε μια όμορφη συνάντηση και κάναμε την πρώτη νύξη των θεμάτων που απασχολούν το νομό στον πρωτογενή τομέα και στη δασική πολιτική, για την περαιτέρω συζήτηση που πρέπει να γίνει ενόψει της 4ης προγραμματικής περιόδου. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα βρεθούμε σε πολύ και αποτελεσματικό δρόμο», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Για το Εθνικό απόθεμα

Για το εθνικό απόθεμα και τις πολλές καταγγελίες περί αδιαφάνειας, ο κ. Κιλτίδης υποστήριξε πως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία γραπτή καταγγελία. «Δεν υπάρχει ούτε μία καταγγελία ότι έλαβε κάποιος εθνικό απόθεμα που δεν εδικαιούτο, ούτε ότι δικαιώθηκε κάποιος ο οποίος δεν έπρεπε να το λάβει. Μία έγγραφη καταγγελία στο υπουργείο δεν υπάρχει. Ειλικρινά έγινε με διαδικασίες τυπικότητας. Όλοι οι κανόνες εφαρμόστηκαν και ενώ πέρασε ένας χρόνος και δεν υπήρξε καμία καταγγελία, βρισκόμαστε μπροστά στο κατώφλι για τη συζήτηση του επιμερισμού του νέου εθνικού αποθέματος γύρω στο Μάη».



«Η τομάτα δεν σβήνει ποτέ»
Ο Κώστας Κιλτίδης έστειλε μήνυμα και προς τους τοματοπαραγωγούς καλώντας τους να γίνουν ένα σώμα με τις ομάδες τοματοπαραγωγών. «Η τομάτα είναι στην πατρίδα μας ο «βασιλιάς» των οπωροκηπευτικών, με τη μεγαλύτερη ζήτηση στη διεθνή αγορά και δεν πρόκειται να «σβήσει» ποτέ. Λαμβάνοντας δε την απόφαση που πήραμε να διατηρηθεί η παραγωγή και μη δεχόμενοι να λαϊκίζουμε, πήραμε την απόφαση του 70% όσον αφορά τη αποσύνδεση και αυτό το κάναμε για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που θέλουν να μείνουν στην καλλιέργεια και να υπάρχει προοπτική. Πήραμε τις αποφάσεις που έπρεπε να πάρουμε μη υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος και προσδοκούμε το καλύτερο για όσους λειτουργούν ως ομάδες τοματοπαραγωγών. Και αυτό το μήνυμα θέλω να το στείλω ξεκάθαρα: όσοι λειτουργήσουν ως μονάδες παραγωγών δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. Έχουμε μηνύματα απ’ όλη την επικράτεια ότι οι τιμές που διαπραγματεύονται είναι υψηλότατες. Οι μεμονωμένοι είναι αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα και καλό είναι σ’ αυτό το θέμα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: