Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Οι «ΦΩΣτήρες» της ΔΕΗ «εξαφανίζουν» το νερό!


Το νερό νεράκι ενδέχεται να πούμε φέτος το καλοκαίρι. Η απεργία των υπαλλήλων της ΔΕΗ οδήγησε την διοίκηση σε αλόγιστη λειτουργία των υδροηλεκτρικών φραγμάτων για να μην βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι. Όμως η στάθμη του νερού στα φράγματα έπεσε σημαντικά και τώρα η ίδια η ΔΕΗ τονίζει ότι πρέπει να μην γίνει περαιτέρω χρήση. Η στάθμη των φραγμάτων σε Θεσσαλία και Κοζάνη έχει πέσει σημαντικά. Οι αγρότες θεωρούν ότι τους δύσκολους μήνες του καλοκαιριού δεν θα υπάρχει νερό, όχι μόνο για να ποτίσουν, αλλά ούτε για να πιουν.
Ολόκληρα χωριά στην κεντρική Μακεδονία αλλά και στην Θεσσαλία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό μέσα στον Αύγουστο. Η ΔΕΗ έκανε την πιο αυθαίρετη επιλογή καταγγέλλουν. Δεν χρησιμοποίησε ούτε φυσικό αέριο, ούτε λιγνίτη, ούτε πετρέλαιο, αλλά νερό που έτσι κι αλλιώς δεν της ανήκει.
Και αν είδαν το φως περισσότερες πόλεις λόγω των υδροηλεκτρικών φραγμάτων σε αυτή την απεργία, οι αγρότες θεωρούν ότι κάθονται σε ηλεκτρική καρέκλα μαθαίνοντας ότι η αντίθετη λέξη της ηλεκτροδότησης είναι η λειψυδρία.

πηγη : alphatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: